Trends

Van een standaard kamer een sfeervolle woonkamer maken? Makkie!

Sfeervolle woonkamer

De woonkamer is de meest centrale plek in het huis. Hier kom je bijen en worden er veel uren doorgebracht. Logisch dus dat deze plek vaak sfeervol is, het moet een plek worden waar je graag wilt zijn. Lukt het u niet om je woonkamer naar jouw smaak aan te passen? Of lukt het niet om de juiste sfeer te krijgen. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven over vloerkleden, muurkleuren, muurstickers, verlichting de kleursamenstelling en niet te vergeten de ruimte indeling.

Vloerkleed

Een mooi vloerkleed is eigenlijk wel een must have. Het zorgt net voor dat beetje extra. Ook is het ontzettend comfortabel als u bijvoorbeeld geen vloerverwarming heeft. De kleur en vorm van het vloerkleed is zeer belangrijk. Ook de lengte van de haren is iets waar u over moet nadenken. Zorg ervoor dat het vloerkleed in dezelfde kleuren vallen als de rest van de woonkamer. Het mooiste is als het vloerkleed net 2 tinten lichter is. Dit zorgt ervoor dat het niet te donker wordt en anders oogt de ruimte een stuk kleiner. Een goede kwaliteit van het vloerkleed is ook belangrijk. Aangezien er vaak op wordt gelopen of drinken overheen komt moet het makkelijk schoon te maken zijn.

Muurkleur

De oppervlakte van de muren moet u ook meenemen in de keuze welke kleur u de muur gaat schilderen. Veel mensen hebben tegenwoordig een groen tint op hun muur. Het straalt rust uit en is niet zo standaard als een grijs of bruin tint. Zeker een aanrader dus.

Muurstickers

Vind u uw muur maar een saaie lege oppervlakte? Een schilderij is een oplossing maar een muursticker is een veel modernere optie. Je bepaalt zelf wat je als sticker wilt maar je kan ook kiezen uit een assortiment. Een mooie tekst, een wereldkaart of een afbeelding het is allemaal mogelijk.

Verlichting

Woont u in een donkere ruimte dan is verlichting cruciaal natuurlijk. Vaak kopen mensen 2 of drie grote lampen. Uiteraard is dit praktisch en goedkoper dan meerder kleine lampjes. Sfeervol is het zeker niet. Ook kaarsen geven de ruimte meer sfeer.

Kleur

De kleursamenstelling is het eerste waar de meeste mensen mee beginnen. Welke kleuren vind ik mooi? Welke kleuren kan ik matchen? Welke kleur meubels moet ik kopen? Dit zijn de vragen die de meeste mensen zichzelf stellen. Vergeet niet dat het licht ontzettend belangrijk is. Woont u in een donkere ruimte dan kunt u het beste voor lichte kleuren gaan. Een donkere ruimte met donkere kleuren maakt de ruimte vaak klein en het geeft een kille sfeer. Zeker geen aanrader dus

Ruimte indeling

Er zijn mensen die een plaatje in hun hoofd hebben hoe ze hun woonkamer willen hebben. Let goed op de beschikbare ruimte die je hebt. Een bank neemt bijvoorbeeld al veel ruimte in beslag. Kijk goed van tevoren of alles past en of het er sfeervol uitziet. Ook kan een grote ruimte met weinig meubels en verlichting een kille sfeer geven. Ruimte indeling is een grote factor dus als je een gezellige sfeer in je woonkamer wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *