Overig

Twijfel je welke nieuwe haarkleur het beste bij jouw gezicht past? Na het lezen van dit artikel weet je precies welke haarkleur jou wel of niet staat!

Na jaren dezelfde kleur gehad te hebben, was ik wel toe aan iets nieuws. In eerste instantie heb ik bij de drogist een pakje haarverf gekocht in een kleur die mij gaaf leek. Nu voel je de bui misschien wel hangen, dit pakte niet zo uit als dat ik in gedachten had. Mijn allereerste tip is dan ook om je te laten adviseren en je haar te laten verven door een kapper. Het is wel handig om je van tevoren in te lezen, zodat je al een beetje een idee hebt wat je ongeveer wilt voordat je in de kappersstoel zit. Hierdoor kan jouw kapper je beter adviseren en zit je niet onnodige lang bij de kapper.

De ondertoon van je huid

Het is allereerst belangrijk om erachter te komen wat de ondertoon van je huid is. Heb je een koele ondertoon of juist een warme ondertoon? Hiervoor kijk je naar de aderen in je pols. Zijn deze blauw? Dan heb je een koele ondertoon en een wat rozige huid. Zijn jou aderen meer groen? Dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon en is je huid meer gelig dan roze.

Welk seizoenstype ben jij?

Heb jij een koele ondertoon? Dan ben jij een zomer- of een wintertype. Heb je een warme ondertoon? Dan ben jij een lente- of herfsttype. Om dit makkelijker voor je te maken heb ik de verschillende kenmerken van de seizoenstype of een rijtje zeten.

Zomertype:

Zomertypes hebben een koele, lichte huidskleur met een rozige ondertoon. Van nature hebben deze types asblond tot asbruin haar. Zij hebben vaak wenkbrauwen die duidelijk aanwezig zijn en hun oogkleur is meestal blauw, grijs of groen.

Wintertype: 

Wintertypes hebben ook vaak een koele huidskleur met wederom een rozige ondertoon. Ook hebben ze een lichte huid in tegenstelling tot hun donkere natuurlijke haarkleur. Hun oogkleur is vaak blauw, grijs, bruin of zwart.

Lentetype:

Lentetypes hebben een warme huidskleur met een gelige ondertoon. Van nature hebben zij goudblond en lichtrossig haar in combinatie met blauwe, lichtgroene ogen. Vaak hebben zij lichte wenkbrauwen.

Herfsttype:

Herfsttypes hebben vaak van nature een donkerbruine, donkerblonde, koperkleurige of rood haarkleur. Dit in combinatie met een warme huidskleur. Hun ogen zijn vaak bruin of groen en hun wenkbrauwen zijn vaak duidelijk aanwezig. 

Mocht je er nu achter zijn gekomen welk type jij bent? Dan kun je het beste op basis hiervan kijken welke haarkleur het meest bij je past en wat jij de mooiste kleur vindt, dit kan eventueel ook samen met je kapper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *