Overig

Tuinmeubelen – heb je het nodig en zo ja, waarom?

Tuinieren is zwaar, maar het wordt een beetje problematisch als je wilt gaan zitten nadat het werk is gedaan. Zeker als je de volkstuin pas recentelijk hebt overgenomen en er nog geen basisset tuinmeubelen is. Maar zo’n stoel en een tafel zijn snel aangeschaft door familieleden – je hoeft niet lang te zoeken en je hoeft geen (of weinig) geld uit te geven. Het wordt problematischer als je een beetje stijlvol wilt zitten (en in de tuin wilt leven).

Wonen in stijl in de tuin

Maar het wordt pas echt comfortabel in de tuin als je de JUISTE meubelen hebt gevonden. Sommige die je echt leuk vindt. Het hoeven er niet eens veel te zijn. Ik ben absoluut geen fan van deze stapelbare plastic stoelen uit de bouwmarkt – mijn teennagels rollen op! Zoiets komt niet in me op – ook al zijn ze extreem praktisch. Nee Ik geef de voorkeur aan deze dromerige stoelen gemaakt van wit rieten materiaal, zoals op de foto te zien is. Ze zijn regenbestendig en kunnen ook een nachtje buiten doorbrengen. Met kussens zien ze er altijd anders uit. Ik heb er lang naar moeten zoeken en toen ontdekte ik het bij toeval in de winkel.

Ik heb zelden meer dan 2 mensen in mijn tuin, dus ik heb er maar 2. Als er meer gasten komen, zijn er meer “noodstoelen” die ik in mijn prieel kan opbergen om ruimte te besparen en die alleen worden leeggemaakt als dat nodig is. Een grote parasol in gestreepte look verlevendigt de tuinsfeer enorm en ziet er ook nog eens goed uit. Iedereen zou het klaar moeten hebben, vooral in de zomer. Een opvouwbaar ligbed met bloemmotief uit de jaren 80 (een erfstuk van mijn grootmoeder) staat altijd klaar voor een kleine pauze in de schaduw. Je weet wel, deze metalen opklapbare ligstoelen met de veren, waar je altijd vreselijk in vast kunt komen te zitten – maar met de tijd krijg je het onder de knie en kun je ze zonder grote verwondingen in elkaar zetten.

De meubelparade in mijn tuin eindigt met een klaptafel. Het is een heel eenvoudige campingtafel die er altijd als nieuw uitziet met verschillende tafelkleden. Als kers op de taart trakteer ik mezelf op een hangmat. Tussen de balken op mijn terras hangen is een perfecte siësta. Ik ben vooral blij dat ik jaren geleden een kleine plastic tafel op lange poten heb gered uit de schatkamer in de meubelwinkel. Ik wist nooit wat ik ermee moest totdat ik de tuin had. Je zet hem gewoon naast de stoelen en je hebt altijd en onderweg een kleine opbergruimte voor drankjes, kaarsen, boeken en andere snuisterijen. Super praktisch blijkt dat je kleine snoepjes op tafel kan bewaren.

Er is voor elk wat wils

Of je nu op zoek bent naar kleurrijk door elkaar gehusselde (en extreem chique) rommelmarktmeubels of dat je liever de nieuwste rotan stoelen in de tuin hebt – het belangrijkste is dat je het leuk vindt en dat het comfortabel is. Tegenwoordig is het gemakkelijk om deze meubels te kopen – bijna alles kan op internet worden besteld. Het aanbod is bijna verwarrend. De mensen van Netzsieger hebben iets heel goeds bedacht. Op het Netzsieger-portaal bladeren echte redacteuren door de verschillende online winkels – er zijn ook winkels voor tuinmeubelen – en beoordelen het aanbod, de service en bijvoorbeeld de veiligheid van de betreffende winkel. Dit maakt de keuze makkelijker en is zeker het proberen waard.

Hoe mooi de tuinmeubelen ook zijn, ze zijn in de winter nutteloos. Als u geen grote garage of groot prieel heeft, moet u voordat u het koopt, nadenken over waar het meubilair in de winter zal zijn. Je kunt ze buiten bewaren en afdekken – maar eerlijk gezegd – daar zou ik niet aan denken. Vooral bij duurdere rotanmeubels leven sommige dieren in het voorjaar onder het zeildoek en maken je leven er niet gemakkelijker op. Bovendien verzamelt zich altijd vocht onder het zeildoek en laat het meubel modern achter of algen vormen een groenige sluier.

Wees voorzichtig met uw stoelen en tafels als u ze op onverharde oppervlakken wilt plaatsen. Als ze puntig zijn, kunnen ze gemakkelijk in het gazon blijven steken en lelijke gaten maken. Op deze stoelen zitten is ook niet leuk, want met elke beweging “zak” je een beetje meer in het gazon. Daarnaast plakt aarde altijd aan de poten en wordt de lak eraf geschuurd en is roest makkelijk. Het is beter om te kiezen voor stompe scharnierende poten met grote contactvlakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *