Overig

Astrologische websites online

Online zijn er verschillende astrologiesites te vinden. Horoscopen zijn hun specialiteit, maar ze doen ook andere dingen, zoals bijvoorbeeld de beste tips verschaffen over Tarot, I Ching, enzovoort. Er zijn echte Tarot-kaartspellen die je kan kopen in de winkel, maar heel wat mensen gebruiken ze nauwelijks. De reden hiervoor is simpel, want de online versie is eenvoudiger en geeft mensen op de een of andere manier meer vertrouwen in de uitkomst ervan, dan wanneer ze de kaarten zelf leggen.

Betalende en gratis horoscopen

De online horoscopen zijn vaak onderverdeeld in verschillende segmenten, bijvoorbeeld de gratis op zonnetekens gebaseerde horoscopen, de betaalde versies waarin er rekening gehouden wordt met je geboortedatum, en de talloze andere dagelijkse en wekelijkse horoscopen. Deze worden niet alleen online gepubliceerd, maar ook in kranten en tijdschriften over de hele wereld. Er bestaan zelfs speciale apps hiervoor, met horoscopen op een applicatie voor mobiele telefoons!

Nauwkeurige horoscoop

Een ding wat leuk is aan websites met horoscopen, is dat ze gemakkelijk te lezen zijn. De interpretaties zijn duidelijk en beknopt en ze zijn leuk om te lezen. Een kritische opmerking terzijde, is dat horoscopen in kranten en tijdschriften uitsluitend gebaseerd zijn op de zonnetekens, en dat betekent dat ze nooit erg nauwkeurig kunnen zijn. Voor serieuze astrologie heb je niet alleen je geboortedatum nodig, maar ook je geboortetijd. Je kan je voorstellen dat het een vreemde wereld zou zijn als we alle mensen op deze aarde in twaalf groepen zouden verdelen, en de mensen binnen elke groep zouden elke keer dezelfde uitdagingen en kansen hebben als de anderen. Dit is uiteraard niet mogelijk, ik veronderstel dat je het daarmee eens bent.

Beperkingen in astrologie

Wat jammer is, is dat veel websites niet expliciet de beperkingen van de op zonnetekens gebaseerde astrologie vermelden. Als je een astrologiesite bezoekt en je niet veel van astrologie kent, lijkt het erop dat deze jou nauwkeurige interpretaties kan geven als hij alleen jouw geboortedatum heeft. Er worden zelfs soms voorspellingen gedaan zoals bijvoorbeeld over jou en je vriend. Hierbij worden de naam en geboortedatum van je vriend ingevuld voor een gepersonaliseerde lezing. Het is onnodig te zeggen dat deze lezing slechts een beschrijving is van de karaktereigenschappen die het zonneteken, van de persoon wiens naam je in het vak hebt ingevoerd, zou hebben. Aangezien dit geen gedetailleerde horoscoop is, past dit bijna nooit echt.

Online betalen voor horoscopen

Online kan je voor bepaalde voorspellingen en lezingen betalen. Hier bestaan verschillende websites voor. Lezingen voor Tarot, liefdeshoroscoop, persoonlijke horoscoop, jaarhoroscoop, I Ching, enzovoort, kunnen op de ene website goedkoop zijn en op de andere website duur. Het verschil ligt in de kwaliteit ervan. Bij sommige van de websites zijn het echte personen die de voorspellingen doen en kaarten trekken, terwijl het op andere websites een van de gebruikelijke computerprogramma’s is die online metingen doet. Dat hoeft op zichzelf geen probleem te zijn, want gecomputeriseerde online lezingen kunnen ook ongelooflijk nauwkeurig zijn. Het is echter goed om te weten wat de verschillen kunnen zijn tussen de vele horoscopensites.

Kwalitatieve astrologie

Als je interesse hebt in astrologie, is het natuurlijk leuk als je astrologie met kwaliteit kan lezen. Het is een feit dat de ene astroloog meer kwaliteit levert dan de andere, wat uiteraard normaal is, want dit is in alle beroepen en sectoren het geval dat de ene beter werk levert dan de andere. Het is belangrijk dat je zelf bepaalt bij welke astroloog en website je het beste gevoel hebt. Er zijn online veel goede astrologen te vinden en het is de moeite waard om hier en daar eens te proberen, voordat je een betaalde horoscoop of voorspelling bestelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *