Overig

3 tips voor het kopen van geschikte paardenspullen voor jou en je paard

Ben je een echte paardenliefhebber en rijd je ook regelmatig paard op de manege? Of heb je misschien al een eigen paard? Hoe dan ook is het noodzakelijk om de juiste paardenspullen te hebben voor jou en je paard. Denk aan ruiterkleding, paardendekens en het juiste voer voor je paard. In dit artikel geven we 3 tips voor het kopen van geschikte paardenspullen.

Ruiterkleding

Uiteraard moet je goede ruiterkleding hebben. Goede ruiterkleding beschermt je tegen harde klappen en zorgt voor comfort. Denk bijvoorbeeld aan goede laarzen, chaps en gaithers. Ook heb je natuurlijk speciale wedstrijdkleding nodig als je wedstrijden rijdt. Zo moet je dressuur outfit voldoen aan strenge eisen als je mee wil doen aan dressuur wedstrijden. Daarnaast zijn er ook speciale paardensokken. Deze zijn extra lang zodat jij geen last krijgt van irritatie door de laars.

 

Paardendekens kopen voor je paard

Om je paard zich zo prettig mogelijk te laten voelen is het aan te raden om paardendekens te kopen. Niet alleen beschermt een paardendeken het paard tegen warmte en kou, maar ook geen insecten. Met name vliegjes worden door een paard als zeer vervelend ervaren. Door een paardendeken wordt het lichaam van het paard bedekt en heeft die daar veel minder last van. Je hebt verschillende soorten dekens. Winterdekens, staldekens, zomerdekens en vliegendekens.

Voer voor je paard heel belangrijk

Een paard eet van nature veel gras, hooi en voordroogkuil. Een paard is namelijk een eche ruwvoeder. Er zijn veel paarden websites die daarnaast ook snoepjes verkopen voor het paard. Denk aan banenenkoekjes of veldkruiden.

 

Er zijn enorm veel paardenspullen die je kan kopen voor je paard. Het is in ieder geval belangrijk om geschikte ruiterkleding, een paardendeken en de juiste voer te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *