Lifestyle

Zo bereid jij je voor op een wandeling

De winter is voorbij en de lente komt eraan, tijd om het bos in te gaan! Een van de mooiste dingen van het voorjaar is om lekker het bos in te gaan. En als je van plan bent om te gaan wandelen dan moet je je goed voorbereiden. In dit artikel gaan wij jou helpen met deze goede voorbereiding. Aan het einde van dit artikel weet jij: hoe je goed en fashionable voorbereid voor een boswandeling.

Een goede wandeling begint altijd bij een goede voorbereiding. Gelukkig hoeft de voorbereiding niet lang te duren. Voor een wandeling in Nederland heb je een minimale uitrusting nodig, maar als je naar het buitenland, gaat waar ze grotere bossen en hogere bergen hebben, dan is voorbereiden een ander verhaal.

 In dit artikel zullen we je helpen met de voorbereiding voor beide mogelijkheden.

Een wandeling in Nederland

Zoals eerder gezegd heeft een wandeling in Nederland minimale voorbereiding nodig. Dit komt omdat je niet echt kunt verdwalen, want met een paar uur sta je aan de andere kant van het bos.

Maar dat is geen reden om je niet voor te bereiden. Een goede voorbereiding begint altijd bij een goede outfit; zowel kwalitatief als fashionable. Je wil veilig en comfortabel door het bos kunnen banjeren, maar je wil er ook goed uitzien. En gelukkig kan dit.

In Nederland heb niet een complete survival outfit nodig, dus doe gewoon kleren aan die lekker zitten en er leuk uitzien. Het enige dat je echt nodig is zijn kwalitatief goede wandelschoenen. Lowa is merk dat goed zit en goed eruit ziet.

Een wandeling in het buitenland

Voor een wandeling in het buitenland moet je je vaak beter voorbereiden. Tuurlijk is het hier alsnog afhankelijk van waar je heen gaat en hoe lang je gaat wandelen, maar gaan uit van een goede dag wandeling van ruim 6 uur of meer.

Als je 6 uur lang gaat zwoegen dan komt er wel wat inspanning bij kijken. Daarom wordt het in dit geval niet aangeraden om in je gewone kleren te gaan wandelen. Een goede wandeloutfit is echt wel op zijn plek.

Als je een complete outfit overdreven vindt kies dan in ieder geval voor een wandelbroek, wandelsokken en goede wandelschoenen.

Een goede outfit zorgt voor comfort tijdens de wandeling, maar voorkomt ook blessures en narigheid. Een veel voorkomend fenomeen is dat (onervaren) wandelaars die in een gewone outfit lopen last krijgen van blaren. En van die blaren heb je nog wel even last.

Naast een goede outfit is voldoende eten en drinken ook handig. En als het gebied groot genoeg is om echt te verdwalen; neem dan een kaart mee.

Je weet het maar nooit, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Daarnaast is kaart lezen best wel leuk – als het lukt.

 

Kortom: een goede voorbereiding is belangrijk. Kies je wandel outfit met oog op comfort en combineer het eventueel met een leuke outfit. Als je naar het buiteland gaat dan is het handig om je beter voor te bereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *