Lifestyle

Ontdek jou woonstijl

woonakmer met bank en lampen

Je hebt een nieuwe woning en staat te popelen om deze in te richten. Waarschijnlijk neem je een deel van je huidige meubels mee maar zal je ook nieuwe spullen moeten kopen. Maar waar begin je als je niet weet wat je stijl precies is? Niemand wil een huis met bij elkaar geraapte spullen zonder verhaal of afstemming met elkaar. Wanneer je weet welke woonstijl bij jou past zal het uitkiezen van meubels, maar ook details als hanglampen, een stuk eenvoudiger worden. Om er achter te komen welke woonstijl het beste bij jou past kan je de volgende tips gebruiken.

Doe een test

Op internet zijn genoeg testen te vinden die je helpen bij het bepalen van jouw woonstijl. Hierbij is wel aan te raden om er een paar te doen en de uitkomsten met elkaar te vergelijken omdat ze niet allemaal van even goede kwaliteit zijn. Toch kunnen de uitkomsten jou een aardig beeld geven voor het type inrichting dat past bij jou wensen. 

Mix en match

Omdat je waarschijnlijk niet al je spullen nieuw koopt voor je nieuwe woning is het goed om te bedenken hoe de stijl past bij de meubels en spullen die je al in bezit hebt. Zo voorkom je een rare mix van stijlen in je huis. Mochten je huidige meubels helemaal niet passen bij de woonstijl van jouw voorkeur, dan kan je natuurlijk altijd nog zelf je handen uit je mouwen steken. Door bijvoorbeeld te verven en materialen te schuren kan je voor een compleet andere look zorgen. 

Laat je adviseren

Je weet ondertussen je woonstijl, en hebt al bedacht hoe je je meubels hierbij kan voegen. Toch ben je er dan nog niet. Om er een mooi geheel van te maken kun je je het beste laten adviseren door een expert. Dit kan iemand zijn die werkt in een woonwinkel of een professional op het gebied van inrichtingen van huizen. De expert kan met je meedenken en je weer nieuwe inspiratie bezorgen. Als je alle stappen hebt gehad is het tijd om de laatste accessoires aan te schaffen. Kies voor verlichting door tafellampen of koop opfleurende kussentjes voor op de bank. Je kan het zo gek maken als je zelf wil, afhankelijk van wat je budget toelaat natuurlijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *