Lifestyle

De officiële kledingvoorschriften van golfclubs

Golf werd lang geleden gezien als een chique en elitaire sport. De afgelopen jaren is hier verandering in gekomen. Ook op het gebied van golfkleding is er aardig wat veranderd. Dit komt doordat bekende fabrikanten golfkleding zijn maken die je in het dagelijkse leven ook aan zou kunnen doen. De afgelopen jaren wordt er niet meer zo streng toegezien op de kledingvoorschriften. Maar er zijn nog een aantal golfclubs die veel waarde hechten aan kledingvoorschriften. In deze blog vertellen we je meer over de officiële kledingvoorschriften voor golfkleding.

 

Golfkleding voor heren

Over het algemeen dienen heren zich als volgt te kleden: een pantalon of bermuda met een polo. De polo dient echter wel een kraag te hebben. Mouwloze polo’s zijn hier helaas niet toegestaan. Je zult dus een polo met korte of lange mouwen moeten dragen. Draag je bermuda shorts? Dan is het belangrijk dat de shorts net boven je knie toegestaan. Ook zal je speciale golfschoenen moeten dragen: dit is voor je eigen comfort en veiligheid. Trainingspakken, joggingpakken en spijkerbroeken kan je liever thuis laten. Tegenwoordig zijn er golfclubs die een nette spijkerbroek toelaten. Het dragen van een hoed of pet is toegestaan. Let op: bij een aantal golfclubs geldt dat je geen hoofddeksel mag dragen in het clubhuis. 

Golfkleding voor dames

Voor dames gelden over het algemeen dezelfde kledingvoorschriften als bij de heren. Ook zij dienen een pantalon of bermuda te dragen. De bermuda mag alleen wel iets korter zijn dan bij de heren. Ook mogen dames golfrokjes dragen. De rokjes moeten echter niet als aanstotend worden ervaren. Het dragen van topjes is niet toegestaan. Dames polo’s met kraag zijn toegestaan. De polo’s mogen mouwloos zijn of korte en lange mouwen bevatten.

Ook is het dragen van golfschoenen met spikes en sokken verplicht. Een pet is op de golfbaan toegestaan. In het clubhuis is een pet, net als bij de heren, verboden. 

 

Mocht je twijfelen over je outfit? Neem dan gerust contact op met de golfclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *