Fashion

Welke oorbellen passen het beste bij mij?

Als dame wil jij graag een oorbel. Deze sieraad is lekker opvallend en je gaat er je kapsel meteen op aanpassen om er mee te kunnen pronken. Maar je weet nog niet welke oorbel het leukst zal staan. En welke stijl jij wilt. En om zeker te zijn dat het mooi is, is logisch. Kijk daarom even verder naar een aantal voorbeelden, en hoe jij er achter kan komen welke jij zal moeten dragen. En er hoeft geen grote prijs aan te zitten, goedkope oorbellen zijn net zo leuk!

 

Een setje oorbellen kiezen

Het begint ten eerste allemaal bij het zetten van een gaatje in je oor. Deze beslissing kan al spannend zijn. Maar geen zorgen, want dat beetje pijn zal het zeker waard zijn. Een oorbel kan namelijk een erg elegante sieraad zijn en veel klasse met zich mee brengen. Het maakt je look helemaal af en valt lekker op tussen de haren door.

Je weet zelf wel wat je eigen stijl is. En daarom is een advies niet mogelijk. Maar wel hoe jij het kan vinden en welke soorten er zijn.

De bekendste oorbellen zijn de knopjes. Een klein, nep, diamantje bijvoorbeeld. Of gewoon een zilver bolletje. Het komt erg vaak voor en wordt vaak gekozen als eerste oorbel. Ook is dit gebruikelijk als je meerdere gaatjes hebt in je oor. Je kan namelijk een hele rij hebben in je oor, als jij dat wilt kan alles. Ook heb je vast een keer gezien dan je in je oorlel een soort rondje waardoor het gaatje steeds groter word. De opties zijn enorm.

Als je meerdere setjes hebt, dan kan je vaker een eigen stijl bepalen. Denk dan aan chique, feestelijk of casual.

 

Soorten oorbellen

Net al eerder vermeld heb je dus een standaard knopje oorbel. Harstikke leuke oorbellen. Maar je kan ook gaan voor hoops. Hoops zijn eigenlijk grote oorbellen en zijn cirkels. Denk dan een grote ring. Ook dit is verschillende maten. Je kan ze klein, middel of groot nemen. En daarnaast niet alleen cirkelvormig. Hoops kan je ook in een vorm van een driehoek halen, een halve cirkel of een vierkantje.

Verder zijn figuurtjes leuk. Een sterretje bijvoorbeeld. Die zit net als een knopje gewoon tegen en op je oorlel en geeft net wat meer karakter. En het kan ook zijn dat het met een heel kort kettinkje er onder hangt. En dit kan natuurlijk met alle vormen en maten. Een simpel rechthoekje die aan je oor hangt is al snel opvullend tussen de haren.

 

De kleuren van jouw oor sieraad is ook bijna eind loos. Meest voorkomend zijn natuurlijk zilver en goud. Of een mening van beide. Maar het leukste is als er meerdere kleuren in voorkomen. En klein beetje zwart tussen het zilver springt er lekker uit. Of gewoon een blauwgekleurd edelsteentje waar door je ogen ook opvallen, mits deze blauw zijn.

 

Wat bij jou past is eigenlijk alles. En het is voor jou te kiezen wat je zelf het leukst vind. Niemand kan er voor jou bepalen hoe jij eruit moet zien. Wel is het altijd leuk om te horen dat je er mooi uit ziet. En dat zal al snel gebeuren als je oorbellen neemt die jij zelf ook leuk vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *