Fashion, Schoenen, Trends

Sandalen dragen? Check eerst deze do’s en dont’s

sandalen

Sandelen, voor de meesten een absolute no-go, maar voor de ander een absolute verademing. Waar we de sandalen veelal accessoires met toch een beetje het ‘geiten wollen sokken’ imago, is dit vandaag de dag absoluut niet meer het geval. Integendeel zelfs! Sandalen zijn populairder dan ooit tevoren. Niet voor niets dat je ze dus nu rondom de zomer letterlijk in bijna iedere schoenenwinkel in de etalage ziet staan. Ondanks het feit dat het natuurlijk gewoon schoenen zijn, zijn er een aantal do’s en dont’s waar je rekening mee moet houden. Welke dit zijn, vertellen we je in dit artikel. 

Sandalen dragen naar het werk?

Het klinkt voor de meesten misschien ontzettend stom, maar toch is het door veel werkgevers niet toegestaan om als man open schoenen te dragen. Vrouwen daarentegen komen dan wel weer met een open schoen op het werk. Vaak is het zo, dat wanneer jij je werkgever dit netjes vraagt er in principe meestal niet heel veel aan de hand is. Toch is en blijft het voor veel bedrijven een ongeschreven regel, dat het een absolute no-go is. Je doet er daarom dus ook vooral als man verstandig aan om je hier keurig netjes aan te houden. 

Sokken ja of nee?

Sokken in sandalen zijn een absolute no-go! Dit is nu juist waar de sandalen hun welbekende image aan te danken hebben. En laten we eerlijk zijn, je draagt ze toch meestal omdat je het heerlijk vindt om deel blote voeten te hebben, waarom zou je er dan nog sokken in aantrekken?

Zorg voor verzorgde voeten

Je kunt nog zulke prachtige Tamaris sandalen sandalen aan hebben, maar wanneer jij onverzorgde voeten hebt, dan is dit natuurlijk absoluut geen gezicht. Zorg er dus voor dat je regelmatig naar een pedicure gaat en zorg dat je op z’n minst je nagels er netjes verzorgt uit hebt zien. Dit hoeft voor vrouwen uiteraard niet altijd te betekenen dat ze ook daadwerkelijk gelakt zijn, maar dat draagt natuurlijk wel bij aan het complete plaatje.

Zijn sandalen iets voor mij?

Tegenwoordig kun je sandalen bij bijna iedere online schoenenwinkel in allerlei soorten en kleuren krijgen. De kans dat er dus ook een geschikt paar voor jou tussen zit, die is relatief groot. Je doet er dus zeker goed aan, dat wanneer je al een tijdje met het idee loopt om een paar sandalen aan te schaffen, gewoon eens te gaan kijken wat er allemaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *