Fashion

Hoe weet je of een sieraad echt of nep is?

 Het kan soms lastig zijn om erachter te komen of een sieraad echt of nep is. Er zijn tegenwoordig duizenden soorten verschillende sieraden met verschillende soorten prijsklassen. Sommige zijn echt maar sommige zijn ook nep, maar hoe kom je erachter of iets echt of nep is?

Betrouwbaarheid van de website

Als eerste is het erg belangrijk om te weten waar je een sieraad wilt kopen, dan hebben we het over de website zelf. Vaak zie je al snel of een website betrouwbaar oogt of niet. Dit zie je aan de design van de website. Het is zeker aan te raden om vóór het bestellen ervaringen op te zoeken van andere kopers op dezelfde website. Verder kan je ook aan een website zien of het veilig is om online te betalen. Dit kan je zien aan het groene slotje voor de domeinnaam, dus naast de URL van de website.

Goud

Om er 100% achter te komen of goud echt is kan je dit het beste laten testen bij een juwelier. Wil je zelf gaan testen dan kun je kijken of er ergens een merkteken staat, mocht dit moeilijk te vinden zijn kan je het beste een vergrootglas er bij pakken. Pas wel op met deze methode want nep goud wordt steeds beter na gemaakt dus doe altijd meerdere checks ome te controleren of goud echt is. Zo kan je ook een magneetje bij je goud houden, als hij het goud aantrekt weet je dat je te maken hebt met nep goud.

Zilver

Zilver is zelf moeilijk te testen, het beste kan je dit dus ook bij een juwelier doen. Mocht je toch een test willen doen kan je net zoals bij goud er een magneet bij houden, echt zilver kan niet worden aangetrokken door een magneet. Maar er zijn ook andere metalen die niet magnetisch zijn en vaak worden gebruikt bij nep zilver.

Juwelier

Om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met echte sieraden kan je dit het beste bij een juwelier kopen. Daar kan je het dan ook laten testen waar je bij staat. Tegenwoordig kan je ook sieraden online kopen, dit kan een voordeel hebben omdat ze vaak een groter assortiment hebben. Wanneer je dit doet zorg er dan voor dat je dit op een vertrouwde website doet en het liefste een met fysieke winkels zodat je altijd naar de winkel kan gaan als iets niet goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *