Fashion

Het verhaal achter de kleding van Kuyichi

kledingrek

Het merk Kuyichi is niet zomaar een kledingmerk. Het is een merk met een verhaal. De naam verraadt al een hoop met de verwijzing naar de gelijknamige god. Deze Peruaanse god staat voor positiviteit op aarde en voor alles wat er groeit en bloeit. Lees hier het hele verhaal over de jeans waar het allemaal mee begonnen is. Koop je de volgende keer een spijkerbroek, dan kijk je er met hele andere ogen naar.

Het verhaal van de katoenboeren

Aan de andere kant van de wereld zijn de katoenboeren hard aan het werk op het land om de katoenplanten te verzorgen en daarna te oogsten. Tot twintig jaar geleden waren de arbeidsomstandigheden slecht en kregen de boeren geen eerlijke prijs voor hun product. De oprichters van Kuyichi vonden dat dit anders moest. Ze vonden, dat de boeren een goede prijs voor hun katoen moesten krijgen, maar dat niet alleen. Ook de omstandigheden waaronder de boeren moesten werken verbeterde. De grond waarop de katoen verbouwd wordt, is een stuk vruchtbaarder dan twee decennia geleden. De boeren hebben geleerd wisselteelt toe te passen en in plaats van chemische bestrijdingsmiddelen worden natuurlijke bestrijdingsmiddelen toegepast.

Wat voor kleding vind je bij Kuyichi?

Dit kledingmerk heeft zowel kleding voor heren als voor dames. Het merk staat bekend om zijn jeans. Die vind je dan ook in alle soorten, maten en kleuren. Draag je graag een chino naar je werk of zoek je een korte broek voor de zomerse dagen op het strand? Ook dan ben je bij dit kledingmerk aan het juiste adres. De bovenkleding varieert van T-shirts tot sweaters en truien. De kleding is tijdloos en de basics combineer je elke keer weer anders. Zo creƫer je je eigen stijl. Kleding koop je bewust en gaat meerdere seizoenen mee. Bij dit merk vind je dan ook geen seizoen collecties en wordt kleding aan het eind van een seizoen niet tegen bodemprijzen aangeboden. Geen fast fashion dus, maar bewust kleding kopen met een verhaal waar je achter staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *