Fashion, Spring & Summer

Enkelbandjes maken jouw outfit compleet (ook in de winter)

ankle

Enkelbandjes zijn het perfecte sieraad voor de zomermaanden. Het valt dan ook echt op, zeker met blote benen. Niet voor niks wordt het sieraad dan ook vrijwel altijd direct geassocieerd met de zomer. Maar ook de rest van het jaar kun je prima een leuk enkelbandje dragen. Sla de broekspijpen om en je ziet het bandje al beter zitten. Doe een paar toffe gympen en eronder en klaar.

Enkelbandjes zijn er in echt ontelbaar veel varianten en maten. Ook voor kinderen is er genoeg leuks te ontdekken. Tegenwoordig is het dus echt een sieraad, maar vroeger had het ook een symbolische betekenis.

Mixen en matchen met enkelbandjes

Waar de een gaat voor een zilveren enkelbandje, gaat de ander voor een met kraaltjes of schelpjes. Maar je hoeft niet enkel en alleen voor één enkelbandje te kiezen om te dragen. Het leuke is dat zo’n enkelbandje met kraaltjes echt heel mooi staat bij bijvoorbeeld zilver. Of een andere effen kleur. Je kunt meerdere enkelbandjes om één enkel dragen, of het ene bandje om je linkerenkel en het andere enkelbandje om je andere enkel.

In het kort: enkelbandje zijn er grofweg in de volgende uitvoeringen:

  • Een effen of felle kleur
  • Turquoise
  • Belletjes
  • Bedeltjes
  • Rasta
  • Goudkleurig
  • Zilverkleurig

Sluiting met waxdraad of zilver

Je bent ze vast tegengekomen: een enkelbandje met een sluiting van waxdraad. Deze hebben aan de ene kant een oogje en aan de andere kant een bolletje. Dat bolletje duw je door het oogje en vervolgens knijp je het waxdraad om het bolletje een beetje dicht. Zo zit het goed dicht en kun je het enkelbandje niet verliezen. Wil je ook hiermee kunnen zwemmen? Dan is een zilveren enkelbandje beter. Deze blijven altijd mooi, ook als je de zee induikt of het zwembad.

De historische betekenis van enkelbanden

Een enkelbandje is tegenwoordig dus puur een sieraad. Maar vroeger had het vooral een bepaalde symbolische betekenis. Zo werden enkelbandjes eeuwenlang gedragen door vrouwen in Indië. Getrouwde vrouwen in het oude Indië droegen de bandjes met kleine bedeltjes. Tijdens het lopen maakten deze bedeltjes geluid. De familieleden konden de vrouw in kwestie horen aankomen, zodat ze met respect werd verwelkomt.

In de jaren 70 gingen vrouwen het vooral dragen als sieraad. En anno 21e eeuw is het wereldwijd een veel gedragen sieraad. Nog steeds met name door vrouwen.

Voor iedereen

Dit voetsieraad dragen kan dus iedereen. Vrouwen zijn er vooral een liefhebber van, maar je kunt als man het natuurlijk net goed dragen. Misschien in een net iets andere stijl. En omdat de bandjes er in vele vormen en maten zijn, zijn er ook prachtige collecties te vinden voor kinderen. Door de kleinere maat passen ze echt heel mooi om de enkels van meisjes en jongens. Leuk voor de zomer (en de rest van het jaar) of op vakantie.

Enkelbandje online kopen?

Verschillende webshops bieden je een heel breed assortiment aan als het gaat om enkelbandjes. Voor jong, oud(er) en in alle stijlen die je maar kunt bedenken. Voor welk enkelbandje ga jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *