Fashion

De mooiste dierenprintjes in kleding

Luipaard print jurk

Vroege Europese koningen wisten het al: hoe exotischer, hoe luxer. De hoge heren aan het hof droegen graag vellen van wilde dieren uit verre landen als statussymbolen. Tegenwoordig zijn dierenprintjes heel wat toegankelijker geworden, maar ook vooral veel diervriendelijker: de patronen worden op de kledingstof gedrukt, zonder dat daar een echt dierenvel aan te pas komt.

Een bijzondere ambassadeur

Lifestyle blogger Fluffy, bijgenaamd “The Bite-Sized Backpacker”, weet er alles van af. Fluffy is een wel heel bijzondere blogger: hij is namelijk zelf een dier wiens vacht ooit een geliefd kledingstuk was: Fluffy is een luipaard. Een luipaard knuffel, welteverstaan! De knuffel zwierf door meer dan 50 landen, maar schrijft ook regelmatig met passie over onderwerpen die hem aan het hart liggen, zoals de luipaardprint. De luipaardprint wordt gekenmerkt door stoere, zwarte ringen rondom donkere vlekken in de vacht.

In samenwerking met de Japanse manga artiest Saeki Kensuke uit Kyoto bracht de avontuurlijke knuffel zelf ook een eigen luipaard-t-shirt uit. Het resultaat is een bijzonder schattig shirt, wat tegelijkertijd een stoere look aan je outfit kan geven.

Meer bijzondere dierenprints

Natuurlijk is de luipaardprint niet het enige dierenpatroontje wat graag als kledingstuk wordt gedragen. Wij hebben de meeste populaire printjes voor je op een rij gezet.

Tijgerprint

De tijgers is de grootste der katachtigen en heeft een prachtige zwart/orangje gestreepte vacht. De verticale strepen van de tijger zijn terug te vinden in veel kledingstukken zoals rokken, jassen en laarsjes.

Zebraprint

De zebra – het gestreepte paard van Afrika – heeft een zeer populair vachtpatroon. Streepjes zijn binnen alle vormen van kleding te vinden, maar de zebrastreep heeft net dat beetje extra: de strepen zijn natuurlijk, en vaak ietwat grillig van vorm. Dit geeft kleding met een zebrapatroon een speels en dynamisch karakter.

Slangenprint

Slangenleer werd in het verleden veel gebruikt voor het maken van schoenen. Ook hier gebruiken de meeste producten tegenwoordig geen echte vachten meer. De slangenprint, net als de krokodillenprint, wordt gekenmerkt door een zichtzelf herhalend patroon van grillige ruiten. De print is in zijn originele kleuren vaak stoer, maar kan in een zwart/wit-uitvoering ook bijzonder elegant uitvallen.

Giraffeprint

De giraffe is een van de meest elegante dieren ter wereld. De vacht van de giraffe is zandkleurige en bevat grote veelhoekige roodbruine vlekken. De grote vlekken van de giraffenvacht zien we vaak terug op grotere kledingstukken, zoals shirts en jassen, waar zij het beste tot hun recht komen. De geprinte versie van het giraffepatroon kan elke combinatie van kleuren aannemen.

Cheetaprint

De vacht van de cheeta onderscheid zich van die van de luipaard doordat deze duizenden kleine zwarte vlekken bevat, in plaats van een hoeveelheid aan donkerbruine vlekken met een ring. De cheetavacht doet vaak iets drukker en overweldigend aan dan die van de luipaard, omdat het patroon iets eentoniger is. Toch wordt ook dit patroon gebruikt voor veel mooie kledingstukken.

Welke dierenprint heeft jou voorkeur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *