Fashion

Bereid je alvast voor op Oktoberfest 2019.

Ieder feest heeft zo zijn speciale tradities, zo ook Oktoberfest. Het Oktoberfest is een jaarlijks Duits volksfeest dat ondertussen niet meer alleen in Duitsland wordt gevierd, maar waar wereldwijd van genoten wordt. Ook dit jaar is het dus zover, tussen zaterdag 21 september en zondag 6 oktober 2019 gaat iedere bierliefhebber 2 weken lang uit zijn bol. Wat kan je allemaal doen om je alvast voor te bereiden op dit grote feest?

Zoek de outfit alvast uit

Je kan natuurlijk niet in je polo met spijkerbroek verschijnen tijdens Oktoberfest. Zoek dus alvast uit wat je gaat dragen. Over het algemeen wordt er gekozen voor een traditionele Duitse outfit. Hierbij denk je natuurlijk meteen aan de Tiroler outfit. Geruit overhemd, lederhozen, hoog opgetrokken kousen en bergschoenen. Dames gaan hier over het algemeen niet voor, al is het natuurlijk altijd een mogelijkheid! Dirndl’s is de ‘outfit to go’ voor vrouwen. Deze klassieke Duitse klederdracht doet je meteen denken alsof je in München zit.

Een Oktoberfest Feest

Geef voordat het echte Oktoberfest begint een themafeest met als thema natuurlijk het Oktoberfest. Gezellig bij iemand thuis of op een geschikte locatie alvast helemaal in de stemming komen. Je zou de traditionele buurtbarbecue hiervoor kunnen inzetten. Aangezien je toch buiten bent en aan het barbecueën 2 vliegen in 1 klap te pakken. Je hebt is een keertje iets anders dan dat normale buurtfeest en je komt alvast in de stemming voor dit Duitse bierfestijn. Decoreer de tent of straat ook met Oktoberfest feestartikelen voor een extra gezellige sfeer.

Leuke feitje

Tijdens Oktoberfest wordt er gemiddeld 7,5 miljoen liter bier gedronken (in 2 weken!). Bereid je dus alvast goed voor op veel Maß met bier.

Wat moet je weten over Oktoberfest?

Alcohol drinken is buiten de tenten niet toegestaan en mag alleen binnen bij de banken. Je mag zeker niet of de tafels gaan staan en rugzakken zijn niet toegestaan. Pas op met foto’s maken, dit mag namelijk niet met een professionele camera.

In onze categorie lifestyle kan je bijvoorbeeld lezen hoe je die liters bier er weer af traint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *