4 tips bij het kopen van grote maten herenkleding

13/12/2019 0 Door Redactie

Je bent lekker aan het shoppen en je ziet het perfecte overhemd. Eenmaal in de winkel besluit je hem te passen. Helaas is het overhemd alleen beschikbaar is de kleine formaten. Een vervelend probleem waar je haast niets aan kunt doen. Een te klein en te kort overhemd ziet er niet netjes uit en een te groot overhemd laat je ook nog eens extra groot lijken. Gelukkig biedt grote maten herenkleding de oplossing. In deze blog geven we je 4 tips bij het kopen van grote maten.

 

Kies het juiste formaat

Het ene overhemd is de andere niet. Grote maten herenkleding kan altijd groot uitvallen. Bij het ene model valt het net niet mooi genoeg en bij de ander zit hij precies goed. Het vinden van de juiste maat kan daarom een lastige klus zijn. Gelukkig biedt het op maat maken van een overhemd de oplossing. Je hoeft alleen het materiaal en de kleur te kiezen en je overhemd wordt op het juiste formaat gemaakt. 

 

Minder getailleerd

Heb jij geen tijd om je overhemd op maat te laten maken? Kies dan voor een overhemd dat minder is getailleerd. Het overhemd zal een stuk losser en comfortabeler aanvoelen doordat de coupenaden aan de achterkant zijn weggelaten. Hierdoor zit het overhemd minder strak om je lichaam en kan jij je lekker vrij bewegen. Let op! Ook hier dien je te kiezen voor een hemd dat niet te groot is. Dit geeft niet bepaald een nette uitstraling.

 

Let op de patronen

Indien je kiest voor grote maten herenkleding is het van belang om te letten op de kleuren en vormen van het overhemd. Horizontale strepen zorgen er namelijk voor dat je er een stuk groter uitziet. Kies daarom altijd voor verticale strepen. Ook kan je kiezen voor felle kleuren. Hierdoor valt je omvang een stuk minder op!