Beauty

Het ene blond is het andere niet

Mooi blond haar. Veel vrouwen willen het, maar om de juiste tint blond te verkrijgen én te behouden, moet vaak heel wat gebeuren. Want de ene tint blond is de andere niet, en om de voor jou perfecte tint te vinden en precies goed houden, dat is behoorlijk lastig.

Welke kleur past bij jou?

Ben je een natuurlijke blondine, dan kun je vaak gemakkelijk bepalen welke tint blond bij je past: de tint die je natuurlijke haar ook heeft. Deze past vaak het best bij je huidskleur. Natuurlijk kun je je natuurlijke kleur een beetje extra benadrukken of je haarkleur zelfs een beetje veranderen op een manier die je zelf mooier vindt.

Heeft jouw blonde haar een warme ondertoon, goud of gelig? Dan is het het best, en vaak ook het makkelijkst, om ook in deze tinten te blijven als je gaat verven. Waarschijnlijk past deze warme tint ook het best bij je gezicht, en ziet een koelere kleur er al snel heel onnatuurlijk uit, doordat je gezicht er een hele andere uitstraling van blijft. Blond haar met warme tonen kun je ook wat verder oplichten, maar laat dit bij voorkeur wel door een kapper doen. Zeker haar dat van nature al licht is, kan al snel te licht worden als je zelf met verf in de weer gaat. Voor je het weet zit je met wit haar met een gele gloed, en daar zat je waarschijnlijk niet op te wachten.

Hoe koeler hoe beter

Ben je van nature een brunette, of heb je donkerblond haar dat eerder grijzig is dan gelig? Dan past een koelere tint blond vaak wat beter bij je. Dit is ook meteen de kleur die het lastigst te krijgen en vooral ook te behouden is. In bijna iedere haarkleur zit wel wat warmte verstopt, en deze komt juist tevoorschijn als je het lichter gaat kleuren. Zeker als je haar van nature bruin is, wordt je haar vaak blond met gele of oranje ondertonen als je het lichter gaat maken. Er is een goede kapper voor nodig om dit te voorkomen, en goede haarproducten om de eenmaal gerealiseerde koele toon te behouden.

Een beproefde manier om koelblond haar die koele toon te laten houden, is het te wassen met zilvershampoo. In de kleurenleer staat paars recht tegenover geel, wat betekent dat gele tonen kunnen worden geneutraliseerd met paars. Is je haar eerder oranje dan geel? Kies dan juist voor een blauwe shampoo, deze is beter in staat op oranje op te heffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *