Fijn, dun haar? Zo maak je er wat van!

02/08/2019 0 Door Redactie

Ben jij niet gezegend met een volle bos haar? Dan kan het soms best jaloersmakend zijn om andere meiden met de meeste prachtige, volumineuze kapsels rond te zien lopen. Want met fijn, dun haar is dit nou eenmaal toch een stuk lastiger. Toch zijn er een aantal manieren waarop jij ervoor kan zorgen dat je haar er een stuk dikker en voller uitziet. In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Je haren knippen

Je kunt nog zo vaak proberen om iets van je fijne, dunne haren te maken, als je niet het juiste model in je haren hebt zal dit beslist niet lukken. Begin dus eens met een bezoekje aan de kapper en laat een goed model in je haar knippen. Heb je bijvoorbeeld lang haar? Dan is de kans groot dat je haar zwaar wordt en slap langs je gezicht gaat hangen. Knip je haar dus eens op schouderlengte of misschien zelfs nog iets korter. Dan kan het er al veel voller uitzien! Ook laagjes kunnen heel goed werken voor meiden met fijn en dun haar. Lichte laagjes zorgen namelijk voor meer beweging en vorm en laten je haar er speelser en dikker uitzien. Laat ook weer niet te veel laagjes knippen, want dit kan een tegenovergesteld effect hebben.

Je haar wassen

Ook het wassen van je haar is een belangrijk punt als je dun en fijn haar hebt. Probeer je haar niet te vaak en niet te warm te wassen. Twee of drie keer in de week moet voldoende zijn. En ziet je haar er tussen de wasbeurten door toch wat vettig uit? Gebruik dan een beetje droogshampoo. Hierdoor voelt je haar weer fris en daarnaast creëer je ook nog eens meer volume! Conditioner voelt heerlijk aan en je haar wordt er lekker zacht van. Toch kan het slim zijn om het gebruik van conditioner een beetje te minderen als je dun en fijn haar hebt. Je haar kan er namelijk slap van worden. Breng de conditioner dus bijvoorbeeld alleen aan in de punten van je haar.

De juiste producten

Vervolgens kun je met de juiste producten meer volume in je haar creëren. Naast droogshampoo kun je ook eens proberen om wat zoutspray of volumepoeder in je haar aan te brengen. Hierdoor zal je haar er al snel voller en dikker uitzien. En je bent ook nog eens snel klaar met je kapsel.

Hairextensions

Als je je dunne haar helemaal zat bent, kun je er ook voor kiezen om af en toe hairextensions te dragen. Clip-in hairextensions zijn perfect voor als je ze maar af en toe wil dragen. Deze hairextensions maak je namelijk makkelijk zelf in je haar vast, en ‘s avonds haal je ze er gewoon weer uit! Met hairextensions van echt human hair kun je genieten van een prachtige bos met haar, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. Wil je hairextensions kopen? Dan kun je terecht bij Hairextensions Voordeel. Hairextensions kunnen je namelijk helpen om te genieten van meer volume in je haar!